אישה אחרי פרישה? יש לך במטבח אוצר…

חשיפה: איך תגלית חדשה הפכה 327 נשים אחרי פרישה לקרייריסטיות ובעלות עסק בישול מספק ומצליח מהבית?

רום יריב, ממציא שיטת מתכון הכסף
רום יריב, ממציא שיטת מתכון הכסף

זה הזוי! אני אף פעם לא שמעתי עדיין על הזדמנות כזאת… 

בעידן של היום, קריירה עצמאית מהבית הפך להיות החלום של כל אמא שהילדים שלה עזבו את הקן ומחפשת זמן איכות יקר להגשים את החלומות שלה. 

ועדיין, או אולי דווקא בגלל הרצון האדיר הזה, האינטרנט מופצץ בהתראות שווא על הסבות מקצוע למטפלות, מעצבות ומאמנות, דברים שעד כה הפכו יותר נשים למרוששות מאשר עשירות. 

שיטות שברוב המקרים מתבררות כ”פייק ניוז” וטריקים שיווקיים לגנוב את תשומת ליבנו. 

היום אנחנו חושפים לראשונה שיטה חדשנית שמגיעה לארץ, לנשים שרוצות לחסל את משבר הריקנות לאחר הפרישה ולהחזיר את ניצוץ הנעורים לעיניים בוקר אחר בוקר בקריירה שנייה וחדשה, כמו הסבת מקצוע, המבטיחה ללמד אותן איך לבנות קריירה משמעותית מהאהבה הגדולה שלהן לבישול וכמובן מבלי לצאת מהמטבח הביתי. 

יצאנו לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות והאם, כרגיל, מדובר בעוד הבטחת שווא. 

רום יריב - מבישול לשיווק
רום יריב – מבישול לשיווק (צילום – מאגר פרטי)

ממציא השיטה, רום יריב, (בן 18 בלבד, נמצא לפני גיוס) הגיע לעולם הזה לגמרי במקרה, בזמן שכל החברים שלו הולכים לעבוד במלצרות בחופשים מהלימודים. 

איך נכנסת לעולם הזה?

“פשוט מאוד – רציתי מגיל קטן לשמח אנשים ולשמוח יחד איתם, ובמקביל, אהבתי לבשל. אין תחושת סיפוק יותר גדולה כשמישהו אומר לך שהאוכל שעשית טעים… כשראיתי שאני אוהב לבשל, פיתחתי את זה לכל מני כיוונים עד שעליתי על שיטה להקים עסק בישול ביתי. אני זוכר איך כתבתי לעצמי במחברת המטרות השנתיות שלי שהתחלתי בגיל 15, שאני רוצה בפברואר 2019 להרוויח 5,000 שקל כל חודש, מהעסק הזה. לא היה לי מושג שזה עומד להתפתח לשיטה מהפכנית שתכניס לי ולתלמידות שלי הרבה יותר ממה שחשבתי.” 

אין מה להגיד – זהו אכן סיפור יפה… 

רום שלף מהפלאפון שלו תמונה של מחברת הספרות שלו מכיתה יא’ שהפכה פתאום באמצע אחד השיעורים ממחברת ספרות למחברת מטרות שנתיות – בה כתב :  

רום יריב - ממחברת ספרות למחברת מטרות שנתיות
רום יריב – ממחברת ספרות למחברת מטרות שנתיות (צילום – מאגר פרטי)

אני חייב לומר שזה נשמע לי כמו עוד טריק שיווקי. מה אתה אומר לסקפטיים כמוני שלא קונים את זה? 

“תראה, אני כאן לא כדי לשכנע מישהו שאני צודק. התלמידות שלי שלי ואני חווינו על בשרינו את הצלחות השיטה שלי ובפנים אני יודע שהיא עובדת. להילחם בסקפטיים? אין לי כוונה לעשות את זה. יותר מזה, אני תמיד מבקש ממי שסקפטית לצאת מהרשימות שלי ומהקורסים שלי, כדי שלא יבזבזו לשנינו את הזמן. אין לי עניין לעבוד עם מי שלא מאמינה ביכולות שלה ולכן אין לי אינטרס לשכנע.

בקיצור – אני לא מחפש סקפטיות. אני מחפש נשים אמיצות שאומרות לעצמן “עכשיו תורי” ומבינות שאחרי שנים של השקעה בילדים ובמשפחה, עכשיו זה הכל בשבילן, להגשים את עצמן”. 

רום יריב - תלמידה של רום מהמחזור האחרון של תכנית מתכון הכסף שעשתה 1,046 שקלים נטו תוך 7 ימים בלבד בתכנית.
רום יריב – תלמידה של רום מהמחזור האחרון של תכנית מתכון הכסף שעשתה 1,046 שקלים נטו תוך 7 ימים בלבד בתכנית. (צילום מסך וואטסאפ)

אבל מה אתה קשור לנשים אחרי פרישה? אתה בכלל ילד. למה שיקשיבו לך?

“מעניין מה שאתה אומר, כי דווקא התלמידות שלי חושבות הפוך.

שמע, נשים שפורשות מהעבודה, אחרי גיל 50, מרגישות היום שהן לא רלוונטיות יותר בשוק העבודה ובכלל, ושהעולם שייך לצעירים.

והאמת? במובן מסוים, כן. העולם שייך היום לצעירים.

מה שכן, זה לא אומר בשום צורה שאין מקום לניסיון העצום והאדיר שיש לדור הנשים שעכשיו בין גיל 50 ל-62. להפך! דווקא עכשיו, הניסיון שלהן הוא קריטי.

וכאן אני נכנס לתמונה…

כל מה שאני עושה זה להנגיש את העולם של הצעירים, העולם החדש, שאומרים שהוא שייך רק לצעירים, לניסיון של נשים אחרי פרישה, וכך מחזיר להן את ניצוץ הנעורים לעיניים כל בוקר. 

בשביל זה – אנחנו מאוד מתאימים אחד לשני. וזה עובד נפלא.

הרי תחשוב על זה- מי שרוצה לחזור להרגיש צעירה, לא יכולה להסתפק בקשר עם נשים בנות גילה, כי כולן באותה הסירה. 

בלי להכיר מקרוב את עולם הנעורים ולחוות בעצמן נער כמוני, זה לא יילך פשוט.”

רום יריב מבשל כשהיה בן 11
רום יריב מבשל כשהיה בן 11 (צילום – מאגר פרטי)

נשמע מעניין…

אז בוא תן לנו טיפ אחד למי שרוצה להתחיל למכור אוכל מהבית ולהפוך את זה לקריירה שנייה ומשמעותית?

אני תמיד אומר לתלמידות שלי רק את מה שעבד עבורי. 

לעולם לא מציע טיפים שלא ניסיתי על בשרי. 

ועל הטיפ הזה אני חותם ב100% כי הוא הכניס אותי לעולם המופלא הזה… 

כל אחת שקוראת את הכתבה הזו עכשיו יכולה מחר בערב להרים סוג של סדנת בישול לחברים קרובים שלה או למשפחה, בחינם כמובן, ולהתנסות בללמד אחרים על בישול ולהיות סמכותית.

קשה לי לתאר במילים מה זה עושה לך… 

מי שתעשה את זה יבין שיש פה הזדמנות אמיתית ושיש אנשים שהיו שמחים שנבשל להם. 

בנוסף, האנשים שלהן העברנו את הסדנה יתחילו לראות בנו כדמות סמכותית ולשאול אותנו שאלות על בישול ועל המאכל הספציפי שהכנו. 

בהמשך הם יבקשו מאיתנו לבשל להם אוכל והם יבואו לקחת אותו מהבית שלנו תמורת מאות שקלים.

אני ממליץ ללכת על אוכל לא קונבנציונלי כמו סושי וכדומה. 

סדנת בישול? מכירת אוכל מהבית? מה הקשר בניהן ומה השיטה שאתה מלמד בכלל? 

אני מלמד למכור מנות מהמטבח בבית ולבנות קהילת לקוחות חוזרים וקבועים שלכל אחד מבשלים בערך פעם בשבוע. 

תאר לך שיש לך 10 לקוחות קבועים שלכל אחד אתה מבשל פעם בשבוע תמורת 400 שקל לאחד. 

מדובר ב4,000 שקל בשבוע שהם 16,000 שקל בחודש. 

כשנתתי את הטיפ של הסדנת בישול, התכוונתי שזו דרך נהדרת לבנות סמכות על האנשים שיהיו שם. 

בנוסף, זה עוזר לך להאמין בעצמך ולהבין שאשכרה יש אנשים שישמחו שתבשל להם. 


הבהרה

אתר דה-רוטשילד מארח לעתים כתבות ממומנות ומקודמות. כתבות שכאלה מכילות תוכן ומידע שיווקי. מערכת דה רוטשילד אינה אחראית למהימנות המידע ועצם פרסומה של הכתבה אינו מהווה המלצה או הצעה של מערכת דה רוטשילד לרכוש ואו להשתמש בשירותים או המוצרים המופיעים בה.